Bijna 6 procent minder nieuwe personenwagens ingeschreven in mei

In de maand mei zijn in België 40.502 nieuwe personenwagens ingeschreven, 5,7 procent minder in vergelijking met mei 2014. Dat meldt sectorfederatie Febiac. Na vijf maanden telt Febiac een totaal van 238.998 nieuw ingeschreven auto's, een daling met 2,4 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

De lichte bedrijfsvoertuigen sloten de maand mei af met een toename van 10,6 procent. De zware voertuigen tot 16 ton toonden eveneens een toename in mei (4 procent), de zware voertuigen boven 16 ton zelfs een forse toename van 27 procent. Het aantal inschrijvingen van motorfietsen bleef stabiel in mei (+0,3 procent).

Febiac benadrukt dat mei 2015 2 werkdagen minder telde dan mei 2014, en dat "daar rekening mee dient te worden gehouden bij de vergelijking tussen beide maanden". "Een reden te meer om de goede resultaten te benadrukken die de vrachtvoertuigen hebben laten optekenen", klinkt het.

De actuele toestand van de Belgische markt van nieuwe personenwagens mag dan weliswaar minder positief lijken dan het Europese gemiddelde, maar volgens Febiac heeft het relatief stabiele karakter van de inschrijvingen in ons land tijdens de voorbije jaren "onze markt behoed voor de sterke terugval die vele andere Europese markten in die periode hebben doorgemaakt".

Het populairste automerk in mei was Renault, gevolgd door Volkswagen en BMW.