Bubble Post opent distributiecentrum in Oostende

Het Gentse bedrijf Bubble Post, een bedrijf dat op een ecologische manier goederentransport organiseert, breidt zijn activiteiten uit met een vestiging in Oostende. Die werd vandaag ingehuldigd door onder meer schepen van Lokale Economie Johan Vande Lanotte (SP.A).

Bubble Post is een Belgisch bedrijf dat vanuit een eigen depot aan de stadsrand goederentransport van en naar het stadscentrum verzorgt met behulp van cargofietsen en elektrische voertuigen. Het bedrijf overbrugt op een efficiënte, duurzame manier de "laatste kilometer" zonder dat grote vrachtwagens nog in het centrum van grote steden moeten zijn om ladingen te lossen.

Oostende is na Sint-Niklaas, Antwerpen, Brussel, Kortrijk en uiteraard Gent, de zesde stad waar Bubble Post activiteiten opstart. Het magazijn van 500 vierkante meter zal aan het Ostend Business Park gelegen zijn. Tegen eind augustus zullen een zestal werknemers actief zijn in de Oostendse vestiging.

"Voor iedereen die in het centrum op stap is, wordt het een stuk aangenamer wandelen. En de leefbaarheid van Oostende vaart er wel bij, want hierdoor verlaagt de hoge CO2-­uitstoot in de binnenstad", meent burgemeester van Oostende Jean Vandecasteele (SP.A).

In Oostende pakt het bedrijf uit met een primeur: er zal ook een cargofiets ingezet worden met een actief gekoelde laadbak, met een laadcapaciteit tot 300 kilo.

Bubble Post zal vanaf juni ook actief zijn in Brugge, Mechelen en Leuven. Eind 2015 wil het bedrijf de eerste stappen naar het buitenland zetten.