E.L. James heeft nieuw "Fifty shades"-boek klaar

Op 18 juni verschijnt een nieuw boek in de "Fifty shades"-reeks. Dat heeft auteur E.L. James bekendgemaakt. De roman heet "Grey" en vertelt het verhaal vanuit het standpunt van het personage Christian Grey.

Drie boeken heeft James tot nu toe geschreven in de "Fifty shades"-reeks. In 2011 verscheen "Fifty shades of Grey". Later volgden "Fifty shades darker" en "Fifty shades freed".

Telkens zoomde de auteur in op de exploten van miljonair Christian Grey en zijn hoogst sadistische seksuele fantasieën die hij samen met Anastasia Steele botviert. Nooit vertelde ze het verhaal evenwel door zijn ogen. Binnenkort komt daarin verandering. Op 18 juni verschijnt "Grey", het vierde boek in de reeks dat het verhaal vanuit het standpunt van Grey vertelt.

Naar eigen zeggen komt James hiermee de duizenden fans tegemoet die haar al jaren om een "Fifty shades"-verhaal door de ogen van Grey smeken. "Christian is een complex personage", zegt ze. "Lezers zijn altijd al gefascineerd door zijn verlangens en motieven, evenals door zijn duistere verleden."

Het eerste "Fifty shades"-boek is inmiddels verfilmd. Een tweede film in de reeks is inmiddels onderweg. Opmerkelijk: deze keer zal James' echtgenoot Niall Leonard schrijven. Waarschijnlijk heeft dat alles te maken met de geruchten als zou bij het maken van de eerste film grote onenigheid hebben geheerst tussen James en de filmmakers.