Filmmoordenares uit "Friday the 13th" overleden

Betsy Palmer, in de jaren tachtig bekend als moordenares in "Friday the 13th", is vrijdag in Connecticut op 88-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Amerikaanse zender NBC.
AP1992

Reeds in de jaren vijftig en zestig was Betsy Palmer op het witte doek te bewonderen, maar toen bleef haar bekendheid bij een b-status. Een keer wist ze een hoofdrol te veroveren, als huisvrouw die het tot drugskoerier schopt. De film was gebaseerd op ware feiten: de hare. Interessante nevenrollen versierde zij in die periode in "Mister Roberts" (1955) en de westernklassieker "The tin star".

Palmer verwierf uiteindelijk grote bekendheid door een film waarin ze eigenlijk niet wou meespelen, "Friday the 13th". "Friday the 13th" groeide uit tot een horrorklassieker.

Haar reden om toch de rol aan te nemen: ze had dringend geld nodig voor een nieuwe auto. In de prent speelt zij de moeder van Jason Voorhees, een rol die zij ook in deel twee op zich nam. Dat was echter opnieuw in een nevenrolletje - als lijk.