Get Ready! lanceert nieuwe single "Sterrenregen"

Sinds vandaag ligt een nieuwe single van Get Ready! in de (virtuele) rekken. Dat meldt Het Laatste Nieuws. "Sterrenregen" heet het nummer. "De fluo-pakjes laten we achterwege, maar de danspasjes zijn onveranderd", beloven de jongens.

Twintig jaar bestaat Get Ready! volgend jaar. Zo lang wou de band evenwel niet wachten om de fans met nieuw materiaal te verblijden. "Sterrenregen" heet de nieuwe single van de boyband. Sinds vandaag is het nummer op iTunes verkrijgbaar.

"Het was hoog tijd dat we nog eens met iets nieuws kwamen", vertelt zanger Jimmy aan Het Laatste Nieuws. "Een band zonder nieuw materiaal is dood. We zullen onze oude hits nooit verloochenen, maar we willen niet langer op ons oude werk parasiteren."

In de jaren 90 was Get Ready! een hele poos razend populair. De band bestond toen nog uit Jimmy Samijn, Koen Bruggemans, Glenn Degendt en Jean-Marie Desreux. Samen scoorden ze talloze hits zoals "Diep", "Laat" en "Marjolijn". Later kende Get Ready! verschillende ledenwissels. Vandaag bestaat de groep naast Samijn en Bruggemans ook nog uit Kenny Philippaars en Bob Van Kerkoerle.

Opvallende kleren en een synchrone choreografie waren destijds hét handelsmerk van Get Ready!. "De fluo-pakjes laten we tegenwoordig achterwege", gaat Jimmy verder. "Maar de danspasjes zijn onveranderd. De choreografie van ons nieuwe nummer is gebaseerd op "smog". Dat staat voor "spreken met ondersteuning van gebaren". Daardoor zal de tekst bij ons lied ook voor mensen met een communicatiehandicap te begrijpen zijn."