Gezocht: vrouw die peperdure Apple bij afval zette

Een Amerikaans recyclagebedrijf is op zoek naar een dame die één van de allereerste Apple-computers bij het bedrijf heeft afgegeven. De computer was 200.000 dollar waard.

De dame van 60 à 70 jaar oud kwam vorige maand twee dozen met elektronisch afval afgeven bij recyclagebedrijf CleanBayArea in Silicon Valley. Ze zei dat ze van de spullen af wilde en haar garage wilde opruimen. Ook vertelde ze dat haar man een maand eerder overleden was. De dame wilde geen ontvangstbewijs en liet geen contactinformatie achter.

De dozen bleven weken lang ongeopend. Toen de medewerkers ze uiteindelijk toch openden, konden ze hun ogen niet geloven: in één van de dozen zat een Apple I-computer. Het was één van de 200 eerste houten computers die Apple-oprichters Steve Wozniak, Steve Jobs en Ron Wayne in 1976 in elkaar knutselden. Naar schatting zijn er maar 50 zulke computers overgebleven.

Het recyclagebedrijf heeft de zeldzame computer intussen verkocht voor maar liefst 200.000 dollar. En omdat het bedrijf de originele eigenaars van ingeleverde producten 50 procent van de opbrengst geeft, zijn ze nu op zoek naar de vrouw, om haar 100.000 dollar te geven.

lees ook