Juncker dreigt met juridische stappen tegen Duitse tol

De Europese Commissie zal juridische stappen tegen Duitsland ondernemen als het land de langverwachte tolheffing invoert. Dat heeft Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker gezegd in een interview met de Süddeutsche Zeitung.

Juncker zegt in het gesprek dat hij “ernstig twijfels heeft bij de plannen om tol te heffen op de Duitse wegen". De Luxemburger voert aan dat het maatregel is die indruist tegen het non-discriminatiebeginsel. Hij dreigt dan ook een inbreukprocedure op te starten.

In Duitsland heeft de Maut al een lange weg afgelegd in het parlement. Als de maatregel volgend jaar ingaat, zullen buitenlandse chauffeurs tol moeten betalen als ze op Duitse wegen willen rijden. Duitse automobilisten zullen ook tol moeten betalen, maar zouden die via een korting op hun wegenbelasting terugbetaald krijgen. En dat achterpoortje beschouwt Juncker dus als discriminatie.