Opnieuw drie Russische banken failliet

Nog eens drie middelgrote banken in Rusland worden opgedoekt omdat hun financiële situatie onhoudbaar geworden is. Dat meldt de Russische centrale bank. De faillissementen zijn een gevolg van de impact die de economische en monetaire crisis heeft op de Russische financiële sector.
AP2013

Het gaat om Metrobank, OPM-Bank en Sibneftebank. Zij zien hun banklicentie ingetrokken en een tijdelijke administrator zal zich bezighouden met hun liquidatie, aldus de Russische centrale bank.

Klanten van de instellingen zullen vergoed worden tot een bedrag van 1,4 miljoen roebel (zowat 24.000 euro) door een garantiefonds.

De Russische centrale bank liet sinds het begin van het tweede kwartaal al achttien banken sluiten. Andere banken die als te groot bestempeld werden om te verdwijnen, kregen publieke gelden ingepompt.