Statham: "Ik zou een prima James Bond zijn"

Wie wordt de nieuwe James Bond indien Daniel Craig afscheid neemt van het personage? Misschien wel Jason Statham. In een interview met The Guardian geeft de Britse acteur aan dat hij de rol best ziet zitten.

Fans van James Bond kijken dezer dagen reikhalzend uit naar "Spectre", de jongste film in de reeks over de Britse geheim agent. Voor de vierde keer al neemt Daniel Craig de hoofdrol voor zijn rekening.

Craig zou evenwel hebben aangegeven dat hij na "Spectre" wil stoppen als Bond. Rijst de vraag: wie volgt hem op? Jason Statham solliciteert alvast openlijk voor de job. Dat laat de actieheld bekend van films als "Crank" en "The mechanic" verstaan in een interview met The Guardian naar aanleiding van zijn jongste film "Spy".

"Zou ik het kunnen? Abso-fucking-lutely", zegt hij. "Zou ik het doen? Abso-fucking-lutely. Ik zou een prima James Bond zijn. Als ik het doe, zou het resultaat wel heel anders zijn."

De slechterik in een volgende Bond-film spelen, ziet hij dan weer niet zitten. "Ik weet niet of ik dat wil doen. Het is minder mijn ding. Ik speel liever die andere kerel."