Studenten troepen ook dit jaar samen om te studeren

De start van de maand juni is voor heel wat studenten meteen ook de start van een maand lang studeren en examens afleggen. De trend van samen blokken zet zich dit jaar ook voort.

De KU Leuven heeft net als de voorbije jaren een aantal bibliotheken omgedoopt tot blokruimte. Deze periode is daar ook het studentenrestaurant van de campus sociale wetenschappen bijgekomen, om het tekort aan plaatsen te kunnen opvangen. Daarmee zijn er nog eens zeshonderd plaatsen bijgekomen. Om te eten kunnen de studenten nu terecht in een foodtruck.

"Je kan er niet snel genoeg bijzijn om een plaatsje te bemachtigen", zegt VRT-journalist Joppe Matyn die vanochtend al eens langsging. "Toen ik hier vanochtend aankwam, stonden er al lange rijen en was het al goed druk. Om 8 uur zijn hier al zo'n driehonderd studenten binnengegaan."

Blokpunten

En ook de blokpunten van Teleblok zijn vandaag van start gegaan. Tot en met 22 juni kunnen studenten afwisselend in Gent, Antwerpen, Leuven en Hasselt terecht. "Het zijn rustige en leuke locaties waar we proberen om alles zo optimaal mogelijk te maken, zodat er goed gestudeerd kan worden", zegt Kathleen Devos. "De studenten kunnen er hun eigen zin doen. Wij lopen er niet rond om te zeggen dat ze stil moeten zijn of moeten studeren. Dat kiezen ze zelf."

Sinds vorige week kunnen studenten ook elke avond terecht bij de chat van Teleblok als ze problemen hebben of stoom willen aflaten.