Tientallen doden bij ongeval met tankwagen in Nigeria

In het zuiden van Nigeria zijn zeker 69 mensen om het leven gekomen nadat een tankwagen geladen met benzine is ingereden op een drukbezocht busstation. Dat meldt het Rode Kruis. Zo'n 30 andere mensen raakten zwaar verbrand.

Het ongeval gebeurde gisteravond al in de stad Onitsha. Volgens lokale autoriteiten hadden de remmen van de tankwagen het begeven. De bestuurder verloor daardoor de controle over het stuur en reed in op het busstation. Er ontstond een hevige brand waarbij 11 andere voertuigen in brand schoten. De meeste slachtoffers zijn dan ook levend verbrand.

Gouverneur Willie Obiano van de staat Anambra heeft de plaats van het ongeval bezocht. Hij was danig aangedaan en kon zijn tranen niet bedwingen, meldt persagentschap AP.

Familieleden van de slachtoffers moeten in de verschillende mortuaria nu proberen om hun geliefden te identificeren.