Vijf gewonden bij brand in bedrijf in Sint-Gillis-Waas

In Sint-Gillis-Waas zijn bij een brand in een recyclagebedrijf vier werknemers en de zaakvoerder bevangen geraakt door de rook en overgebracht naar het ziekenhuis.

De brand brak kort na de middag uit bij het bedrijf Waasland Recycling, het vroegere William Van der Gucht Metaalrecycling, op het bedrijventerrein Kluizenmolen. Bij werkzaamheden buiten de loods vatten verschillende autowrakken vuur en ontstond een grote rookontwikkeling.

De brandweer van Sint-Gillis-Waas kreeg bijstand van de korpsen van Stekene en van Sint-Niklaas om bluswater aan te voeren. Vijf personen werden met ziekenwagens overgebracht naar twee verschillende ziekenhuizen. Over de oorzaak van de brand is nog geen definitief uitsluitsel, maar wellicht is er iets fout gelopen met de ontmanteling van de autowrakken.