VLM Airlines zet vluchten vanuit Luik na 6 weken alweer stop

VLM Airlines meldt dat vanaf 16 juni de lijndiensten vanaf Luik naar Nice, Avignon, Venetië en Bologna worden beëindigd. De nieuwe routes gingen pas op 1 mei van start, maar ze zijn niet rendabel genoeg door een te lage bezettingsgraad.

"Dit was een moeilijke beslissing die wij moesten nemen. Wij begrijpen de gevolgen daarvan voor onze passagiers, en wij betreuren dat ten zeerste. We zullen al onze klanten, reisbureaus, touroperators en andere belanghebbenden informeren, zodat zij tijdig herschikkingen kunnen maken," aldus commercieel directeur Alix De Weerdt van VLM Airlines.

Volgens de Antwerpse luchtvaartmaatschappij volgt de drastische beslissing door de lage bezettingsgraad waardoor het niet langer houdbaar was om de lijndiensten vanuit Luik verder te zetten. De verwachtingen voor de vier toeristische bestemmingen vanuit Luik waren nochtans hoog gespannen voor het zomerseizoen. Helaas blijft het aantal boekingen voor de komende maanden zeer laag en is dat vanuit operationeel standpunt niet duurzaam.

"Deze routes werden niet ontplooid voor de zakenwereld, maar waren recreatieve routes voor het zomerseizoen, waarvoor om economisch levensvatbaar te zijn er andere doelstellingen dienden te worden bereikt", aldus nog De Weerdt. 

Passagiers krijgen geld terug

VLM Airlines zal alle passagiers die een vlucht hebben geboekt in de komende dagen informeren. Alle passagiers worden volledig terugbetaald hetzij door VLM Airlines hetzij door hun reisbureau of touroperator.

In een verklaring bevestigt VLM Airlines dat alle andere lijnvluchten, zoals de Brits-Ierse verbindingen tussen Londen Luton, Birmingham en Waterford, de routes die de grote Europese havens Rotterdam, Antwerpen, Hamburg en Southampton verbinden, en de Antwerpen-Genève route, het allemaal goed doen en verder blijven groeien zoals gepland.

"Wij blijven goed luisteren naar de wensen van de zakenwereld, touroperators, reisbureaus, regionale luchthavens, toeristische instanties en de vele andere belanghebbenden. Wij houden voortdurend de vinger aan de pols," aldus Alix De Weerdt. "De samenwerking met en de steun van de luchthavens van Antwerpen, Hamburg, Rotterdam, Londen Luton, Birmingham, Southampton, Waterford en Genève is uitstekend. Steeds meer reizigers maken gebruik van onze diensten. Wij blijven optimistisch over de toekomst."