"Helmut Kohl in kritieke toestand in ziekenhuis"

In Duitsland zou de voormalige bondskanselier Helmut Kohl al drie weken opgenomen zijn in de afdeling intensieve zorg van het ziekenhuis van Heidelberg. Hij is twee keer geopereerd en zou zich in een kritieke toestand bevinden, schrijft Der Spiegel. Het secretariaat van Kohl ontkent dat.

De oud-kanselier heeft kort na elkaar twee operaties ondergaan. "Begin mei kreeg hij een nieuwe heup en later onderging hij een andere ingreep", zegt het secretariaat, zonder verder in te gaan op de tweede operatie. Volgens De Spiegel ging het om een darmoperatie. 

Het secretariaat zegt dat het gezien de omstandigheden goed gaat met Kohl. Der Speigel meldde dat de oud-kanselier sinds drie weken is opgenomen op de afdeling intensieve zorg en dat hij zich in een kritieke toestand bevindt.

De 85-jarige Kohl stond 16 jaar aan het hoofd van de Duitse regering. Onder zijn bewind kwam de Duitse eenmaking tot stand. Enkele jaren geleden kreeg Kohl een beroerte. Sindsdien zat hij in een rolstoel en had hij moeite met spreken.