"Mannen zouden van maandstonden een olympische sport maken"

"Hoe zouden mannen maandstonden aanpakken, mochten zij moeten menstrueren?" Volgens de Britse hulporganisatie WaterAid zouden mannen dit alvast helemaal anders aanpakken dan vrouwen. “Mochten mannen menstrueren, dan zou dat een teken van mannelijkheid zijn. Ze zouden er op Facebook over stoefen en #ikhebmijnmaandstonden zou meer dan waarschijnlijk trenden op Twitter. Beroemdheden zouden bovendien zeker willen meewerken aan reclamecampagnes”, aldus WaterAid, dat op deze manier de problematiek van vrouwen die zelfs geen toilet ter beschikking hebben tijdens hun maandstonden onder de aandacht willen brengen.

"In plaats van het ondergaan van maandstonden en die zoveel mogelijk proberen te verbergen, zouden mannen hieruit juist kracht halen", aldus WaterAid nog. Het filmpje wist op een kleine week tijd al bijna 1 miljoen mensen te boeien.

MTV omschreef het filmpje als: "In plaats van zo’n typisch reclamefilmpje met een fris ogende, slanke vrouw die een berg beklimt in spierwitte kleren en met een gigantische glimlach om de mond, worden hier twee venten getoond die een pakje Manpons met een mannelijke schouderklop aan elkaar uitwisselen."

Volgens Time "gaan deze mannen hun maandstonden te lijf als professionele atleten, nog opgezweept in een grootse wedstrijd." Ook op Twitter wordt het filmpje uitgebreid besproken, met opmerkingen als "Dit ziet eruit als een advertentie voor scheermesjes, maar dat is het niet", "Waarom geldt dit niet voor vrouwen?", "Mannen zouden van maandstonden een olympische discipline maken" en "Dit is het bewijs dat wij vrouwen maandstonden nog altijd op een verkeerde manier benaderen".

lees ook