Eddie Redmayne krijgt hoofdrol in Potter-prequel

De Britse Oscarwinnaar Eddie Redmayne vertolkt de rol van Newt Scamander in de film "Fantastic beasts and where to find them". De prequel van de Harry Potter-verhalen wordt geschreven door J.K. Rowling en regisseur David Yates neemt de regie voor zijn rekening.
Eddie Redmayne kreeg begin dit jaar een Oscar uit handen van Cate Blanchett

Filmproducent Warner Bros. heeft bevestigd dat de Britse acteur Eddie Redmayne de hoofdrol vertolkt in "Fantastic beasts and where to find them".

De film vertelt het verhaal van Newt Scamander, de auteur van het handboek "Fantastic beasts and where to find them", waaruit Harry Potter en zijn vrienden les krijgen op Zweinstein.

Eddie Redmayne brak het voorbije jaar definitief door op het witte doek met zijn hoofdrol in "The theory of everything". Hij won de Oscar voor beste mannelijke hoofdrol voor zijn vertolking van wetenschapper Stephen Hawking in de film.

"Redmayne is een van de meest uitzonderlijke en getalenteerde acteurs van vandaag. We zijn ervan overtuigd dat hij een geweldige prestatie zal neerzetten in "Fantastic beasts and where to find them"", meldt Warner Bros.. De film wordt in 2016 in de bioscoop verwacht.