Extreemrechtse militanten vallen dakloze man aan in Brussel

In Brussel is een dakloze gisteren hard aangepakt door vijf mannen. Het slachtoffer viel op de grond en kreeg zware slagen en schoppen te verduren. De politie kon zes verdachten, leden van de extreemrechtse beweging Nation, oppakken. Het slachtoffer raakte gewond, maar is niet in levensgevaar.

Het incident gebeurde op het Luxemburgplein, in het hart van de Europese wijk in de hoofdstad. Daar komen al enkele maanden mensen zonder papieren elke maandag manifesteren voor een verblijfsvergunning. Vorige week kwamen voor het eerst aanhangers van extreemrechts een tegenbetoging houden. Gisteren liep het daarbij kennelijk uit de hand.

Een getuige kon het incident filmen en plaatste het op Twitter (zie onderaan artikel). Daarop is te zien hoe de verdachten het slachtoffer zwaar schoppen.

"De militairen die daar het Europees Parlement bewaken, hebben gezien wat er gebeurde. Ze hebben de politie gebeld en zijn de groep gevolgd", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch aan brusselnieuws.be. "De politie heeft zes mannen kunnen vatten in het station Luxemburg en werden ter beschikking gesteld van het parket."

Het parket heeft de verdachten uiteindelijk opnieuw vrijgelaten. Vijf van hen worden vervolgd voor de feiten.