Frans vliegtuig maakt noodlanding in Rusland

Een Boeing 777 van Air France heeft een noodlanding gemaakt op de luchthaven van de Russische stad Khabarovsk na motorproblemen. Het toestel was op weg van Tokio naar Parijs. Er zijn geen gewonden.
Een toestel van Air France.

Vlucht AF275 landde om 14.30 uur plaatselijke tijd in Khabarovsk in het oosten van Rusland, zo'n 800 kilometer ten noorden van Vladivostok. Het toestel was naar daar uitgeweken omdat er problemen met een van de motoren waren vastgesteld.

Aan boord waren er 275 passagiers en 17 bemanningsleden. Een technische ploeg is begonnen met de inspectie van de motor, maar het is nog niet duidelijk of het toestel zijn reis zal kunnen voortzetten.

Air France onderzoekt intussen hoe het de passagiers zo snel mogelijk in Parijs kan krijgen.