Gents burgemeester Daniël Termont geopereerd aan darmkanker

De Gentse burgemeester Daniël Termont (SP.A) is vandaag geopereerd aan darmkanker. De ingreep is goed verlopen en Termont stelt het gezien de omstandigheden goed. Dat laat hij zelf weten in een persbericht.

Termont komt vandaag pas met het nieuws over zijn ziekte en zijn behandeling naar buiten. Hij schrijft in een korte verklaring waarom hij hierover op deze manier communiceert.

“Ik ben als burgemeester een publiek figuur, verkozen door de Gentenaars om in hun dienst te werken. Dan vind ik dat ze er ook recht op hebben te weten waarom hun burgemeester een tijdlang afwezig is. Ze hoeven zich ondertussen geen zorgen te maken: mijn kabinetsmedewerkers blijven alles opvolgen en ook binnen het college is de opvolging van het werk binnen mijn bevoegdheden gegarandeerd", klinkt het.

Termont wordt als burgemeester van Gent voorlopig vervangen door eerste schepen Mathias De Clercq (Open VLD). Wanneer hij zijn werk zal kunnen hervatten, is momenteel onduidelijk. Termont meldt dat hij 4 tot 5 weken afwezig zal zijn. Hij vraagt in die periode zijn rust en privacy en die van zijn familie te respecteren.

Via Twitter hebben verschillende SP.A-kopstukken Termont al een spoedig herstel toegewenst.