Hoogste passagiersaantal in ruim tien jaar voor luchthaven Deurne

Antwerp Airport heeft in de maand mei net geen 21.400 passagiers over de vloer gehad. Dat is het hoogste passagiersaantal per maand in meer dan tien jaar. Dat maakt de luchthaven zelf bekend. Nieuwe routes van VLM Airlines en Jetairfly liggen aan de basis van de stijging.
Archieffoto

De groei situeert zich voornamelijk in het segment van de lijnvluchten, die 16.750 passagiers voor hun rekening nemen. "De nieuwe routes blijken in de smaak te vallen bij zowel zakenreizigers als toeristen", klinkt het. Het aantal passagiers in mei 2015 lag met 21.393 ook 96,8 procent hoger dan in mei vorig jaar.

De luchthaven geeft ook cijfers vrij over het aantal vliegbewegingen, dat is de som van het aantal vertrekken en landingen. In mei vorig jaar ging het om 3.938 bewegingen. Dit jaar waren dat er 3.923. De lijnvluchten, met grotere toestellen, zorgen nu voor 78,3 procent van alle passagiers, ook al vormen ze 12,5 procent van het totale aantal vliegbewegingen uit.

"De toename van het aantal lijnvluchten werd volledig gecompenseerd door een daling van het aantal vliegbewegingen voor zaken- en trainingsvluchten", klinkt het in het persbericht van de luchthaven.

"De verdubbeling van het aantal passagiers heeft niet geleid tot problemen op of rond de luchthaven", zegt Marcel Buelens, CEO van Antwerp Airport. "Integendeel, de extra lijnvluchten zijn mooi gespreid over de dag".

Volgens Buelens komen verder heel wat passagiers met de bus, en zijn er door investeringen in parkeergelegenheid ook voldoende parkeerplaatsen op het luchthaventerrein zelf.