John Kerry "in goede conditie" na operatie aan gebroken dijbeen

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry is "in goede conditie" na de operatie aan zijn rechterdijbeen. Dat had hij vorige zondag gebroken bij een fietsongeval in de Franse Alpen.

"Minister Kerry is aan het rusten, zijn toestand is goed", laat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken weten. Kerry werd in het ziekenhuis van Boston geopereerd, de operatie duurde enkele uren.

De 71-jarige Amerikaanse politicus brak afgelopen zondag zijn been in de Franse Alpen tijdens een fietstocht waarbij hij een deel van het parcours van de Ronde van Frankrijk verkende. Kerry staat bekend als een verwoed fietser en maakt tijdens diplomatieke missies geregeld tijd om zijn hobby te beoefenen.

John Kerry had de zaterdag voordien nog in Genève gesprekken gevoerd met zijn Iraanse collega Mohammad Javad Zarif, over het Iraanse nucleaire programma. De onderhandelingen daarover moeten eind deze maand een overeenkomst baren.

Vraag is of het ongeval van Kerry impact zal hebben op die deadline en op de voortzetting van de gesprekken. Volgens het Witte Huis is het nog te vroeg om daarover uitsluitsel te geven. Inzet van de onderhandelingen is een limiet op de nucleaire installaties van Iran in ruil voor een (gedeeltelijke) opheffing van de economische sancties tegen het land.