MeDirect wordt volwaardige Belgische bank

De Maltese spaarbank MeDirect heeft een Belgische banklicentie beet. Daardoor geldt voortaan in geval van een eventueel faillissement de Belgische spaargarantie van 100.000 euro per persoon, in plaats van de Maltese. Dat schrijft De Tijd.

Met 1,6 procent netto biedt MeDirect, die sinds 2013 actief is in ons land, de hoogste rente op de Belgische spaarboekjesmarkt aan. De bank telt intussen 10.400 klanten.

"Met die Belgische banklicentie willen we alle vraagtekens wegnemen. Want hoe je het ook draait of keert, we hadden de perceptie tegen", zegt topman Xavier De Pauw. "We bouwen onze aanwezigheid in België verder uit om zo nog dichter bij onze klanten te staan en nog beter in te spelen op hun verwachtingen." Hij mikt op meer groei, onder meer via de beleggingspoot.