Meer dan 600.000 euro voor een werk van Banksy

Een groot kunstwerk van Banksy, een van de bekendste artiesten van de street art, is bij veilinghuis Drouot in Parijs van eigenaar veranderd voor 625.400 euro.
Een ander werk van Banksy uit 2013

De in 1975 geboren Brit Banksy maakte het aërosolschilderij op metaal "Silent majority" in 1998, samen met street art-collega Inkie. Het werk prijkt op een bijna 10 meter lange oplegger en zag het daglicht tijdens een performance op het festivalvan Glastonbury.

Het werk werd bij Drouot aangeboden door de eigenaar van de vrachtwagen.

Banksy is een mythisch personage in de huidige kunstscène: identiteit en uiterlijk van de kunstenaar zijn niet bekend. Volgens sommige bronnen schuilt er een kunstenaarscollectief achter de kunstenaar, anderen houden het op een man of een vrouw.

Banksy moet het vooral hebben van spectaculaire acties. Zo begaf de kunstenaar zich in het geheim naar de Gazastrook om er graffiti te maken die de miserabele levensomstandigheden van de Palestijnse bevolking aanklaagt.