Ook vandaag hinder door staking De Lijn Tienen en Tielt-Winge

Heel wat chauffeurs van de stelplaatsen van De Lijn in Tienen en Tielt-Winge zijn vanmorgen, zoals aangekondigd, niet uitgereden. De Lijn raadt reizigers aan om de website te raadplegen om te weten of ze op hun bus kunnen rekenen of niet.

Met de actie eisen de chauffeurs in de stelplaatsen Tienen en Tielt-Winge duidelijkheid over de dienstroosters na de verhuizing van de stelplaats van Tienen naar Tielt-Winge en Leuven, die volgens de laatste melding van de directie waarschijnlijk in januari 2016 zal doorgevoerd worden.

"Deze staking is onnodig en brengt De Lijn imagoschade toe", zegt de openbaarvervoermaatschappij. "De sluitingsdatum van stelplaats Tienen zal minstens zes maanden op voorhand worden gecommuniceerd. Alle betrokken medewerkers kennen vandaag reeds hun toekomstige werkplaats en de begeleidingsmaatregelen waarvan ze kunnen genieten. Aangezien de dienstregeling die op het moment van de verhuizing voor de reizigers zal gelden nu nog niet bekend is, is het ook onmogelijk nu al de details van de interne dienstroosters voor de chauffeurs te bespreken", aldus nog De Lijn.

Johan Van Looy, directeur De Lijn Vlaams-Brabant, zegt dat hij alle gemaakte afspraken blijft respecteren en zeker opnieuw aan tafel gaat zitten met de vakbonden "zodra alle elementen er zijn om te spreken over verdere details van de dienstroosters".