Perrigo neemt reeks merken van GSK over

Farmareus Perrigo, moederbedrijf van Omega Pharma, gaat een reeks merken van voorschriftvrije genees­middelen van GSK overnemen. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt, zonder financiële details te geven. Volgens Omega-stichter Marc Coucke gaat het om een investering in Omega Pharma. België wordt versterkt als hoofdkwartier voor de voorschriftvrije geneesmiddelen, zegt hij op Twitter.
Jasper Jacobs

De overgenomen portefeuille OTC-middelen (over-the-counter, voorschriftvrij dus) bevat volgens Perrigo verschillende gevestigde waarden in Europa. Het gaat onder meer over de nicotinevervanger NiQuitin en Colrex, tegen verkoudheid en griep. Samen waren de overgenomen merken vorig jaar goed voor een omzet van ongeveer 110 miljoen dollar.

In een persbericht zegt Perrigo-topman Joseph Papa dat zijn bedrijf "voortbouwt op het globale platform dat werd opgezet met de overname van Omega Pharma". Er zal verder geïnvesteerd worden in de merken, "door de succesvolle aanpak van Omega Pharma om merken uit te bouwen, te volgen". De nieuwe deal zal naar verwachting tegen het derde kwartaal helemaal rond zijn. Verschillende autoriteiten moeten wel nog toestemming geven.