Politie schiet vermoedelijke jihadist dood op straat in Boston (VS)

Een 26-jarige mogelijke jihadist is door agenten van de Amerikaanse federale politie op straat doodgeschoten in Boston, in het noordoosten van de VS. De man had de agenten bedreigd met een mes, zo stellen de autoriteiten.

Usaama Rahim werd voor een apothekerszaak in Boston doodgeschoten, nadat hij al meermaals had geweigerd in te gaan op het bevel om zijn dolk neer te leggen, zo deelde politiecommissaris William Evans mee tijdens een persconferentie.


De man werd al een tijdje in het oog gehouden door de FBI voor "informatie met betrekking tot terrorisme", zegt de commissaris. Die wilde geen specifieke details geven over de aard van de terreurdreiging.
Volgens de commissaris wilden de agenten de man ondervragen, die daarop met zijn mes "naderde" op de politiemensen. "Hun leven was in gevaar toen de twee agenten vuurden", vervolgt de baas van de politie van Boston.


De politie meldt dat de verdachte een kogel in de borst en één in de buik kreeg. Maar de broer van de verdachte, de imam Ibrahim Rahim, stelt evenwel dat zijn broer door drie kogels in de rug werd geraakt.