Reynaers Aluminium investeert 50 miljoen euro

Om tegen 2020 een omzet van 500 miljoen euro te realiseren, gaat aluminiumbewerker Reynaers Aluminium voor 50 miljoen euro investeren. Deels voor de vernieuwing en uitbreiding van de hoofdzetel in Duffel, deels voor haar vestigingen op verschillende continenten.

In Duffel zelf wordt de opslagcapaciteit uitgebreid met circa 20.000 m2 tot 70.000 m2. Ook de hoofdgebouwen worden aangepakt. Er komen onder meer ruimtes om te werken met digitale modellering en 3D-printing, om snel prototypes van producten te kunnen krijgen. Ook wordt geïnvesteerd in het opleidingscentrum en een testlabo.

"Blikvanger daar is onze testmuur van 10 meter breed en 15 meter hoog, waar we voor twee verdiepingen gevels kunnen op testen", stelt CEO Martine Reynaers. De muur zal zelfs orkaankrachten en aardbevingen kunnen simuleren, wat interessant is voor projecten in het buitenland.

In het buitenland gaat het om investeringen in de vestigingen in Frankrijk, Groot-Brittannië, Turkije en de Verenigde Staten. In de VS komt bovenop een vestiging aan de westkust (Phoenix) nu ook een filiaal aan de oostkust, waarschijnlijk in North Carolina. De investeringen zullen in totaal 50 miljoen euro bedragen, waarvan 27 miljoen in België. Een deel daarvan gaat nog naar renovatiewerken bij coatingdochter Alural.

De omzet van 500 miljoen euro over 5 jaar - tegenover 330 miljoen euro in 2014 - wil men halen door bijkomende groei in het buitenland, maar ook in eigen land wil men vooruit ondanks een gestagneerde bouwmarkt. Innovatie en renovatie moeten daar volgens het bedrijf een sterke rol in spelen, onder meer op het vlak van steeds strenger wordende energienormen.

Reynaers heeft vestigingen in 40 landen en telt 1.600 medewerkers, waarvan 400 in Duffel en 250 bij Alural.