Schip met meer dan 450 passagiers vergaan in China

Op de Chinese rivier Jangtsekiang is een schip gekapseisd met 458 passagiers aan boord. Slechts 10 opvarenden konden voorlopig worden gered en er is 1 dode bevestigd. Reddingsdiensten zijn massaal ter plaatse gekomen en proberen nog levens te redden. Duikers zouden nog signalen horen van overlevenden in de romp. De opvarenden waren overwegend oudere Chinese toeristen.

Het schip was op weg van Nanking, in het oosten van China, naar Chongqing, in het centrum. Door stevig stormweer kwam het in de problemen. Volgens de overlevenden, die op eigen kracht naar de oever konden zwemmen, is het schip in 2 minuten gekapseisd en gezonken. Onder de overlevenden waren ook de kapitein en de machinist van het schip.

De Eastern Star was een schip dat gebruikt werd voor toeristische rondvaarten op de Jangtsekiang, de derde grootste rivier ter wereld. Het schip was 76,5 meter lang en had een capaciteit van 534 passagiers. Tijden de ramp waren er 406 passagiers aan boord, 5 medewerkers van het reisbureau en 47 bemanningsleden.

Tijdens de storm zou de wind snelheden tot 130 kilometer per uur hebben gehaald en zou er zware regenval zijn geweest. Op beelden van de Chinese staats-tv is te zien dat de storm intussen is geluwd. Op de beelden is ook te zien dat het scheepswrak helemaal onder water ligt. Duikers bij het wrak proberen via klopsignalen nog te communiceren met overlevenden in de romp van het schip. Intussen zijn er zeker 50 boten en 3.000 reddingswerkers ter plaatse gekomen.

Het is de zwaarste scheepsramp in jaren in China. De reder van het schip had een goede reputatie.