Tientallen doden bij aanslag op veemarkt Nigeria

Een zelfmoordaanslag op een veemarkt in Maiduguri in het noordoosten van Nigeria heeft aan meer dan 50 mensen het leven gekost. Vermoedelijk is de aanslag het werk van de extremistische islamitische terreurgroep Boko Haram.

De explosie vond plaats rond de middag, toen de veehandelaren net waren begonnen om de markt op te breken. "De zelfmoordterrorist heeft de drukste plaats van de markt uitgezocht om toe te slaan", zegt een getuige.

De inwoners van Maiduguri hadden al een bewogen nacht achter de rug, want er waren dan al explosies en schoten te horen. Maiduguri werd afgelopen weekend ook al opgeschrikt door aanslagen. Bij een explosie in een moskee vielen 26 doden.

Maiduguri, de grootste stad in het noordoosten van Nigeria, is de plek waar Boko Haram is ontstaan. De terreurorganisatie heeft de stad in het vizier sinds de nieuwe Nigeriaanse president Muhammadu Buhari afgelopen vrijdag aankondigde dat hij het militaire hoofdkwartier voor de strijd tegen Boko Haram zou verplaatsen van de hoofdstad Abuja naar Maiduguri.