Vilvoorde maakt werk van nieuwe regeling voor onverdoofd slachten

Vilvoorde plant snel overleg met de moslimgemeenschap om praktische afspraken te maken over de toepassing van het verbod dat Vlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) heeft uitgevaardigd over onverdoofd slachten tijdens het Offerfeest op een tijdelijke slachtvloer.
archieffoto

Vilvoorde organiseert sinds 2006 samen met Machelen en de moslimgemeenschap jaarlijks en met groeiend succes een slachtfeest, en wil ook dit jaar een tijdelijke slachtvloer organiseren voor moslimfamilies die overstappen naar het verdoofd slachten. Het stadsbestuur kondigt aan bij overtredingen streng te zullen optreden en er voorts weer alles aan te zullen doen om eventuele problemen van sluikstort en thuisslachten te voorkomen.

De Vilvoordse moslimgemeenschap reageert bij monde van voorzitter Aquichouh Mimouh op Ring-TV ontgoocheld over het verbod op onverdoofd slachten op tijdelijke slachtvloeren. Dat zou strijdig zijn met de islam. In erkende slachthuizen mag het onverdoofd slachten nog wel, maar in Vlaanderen zijn er volgens Mimouh onvoldoende erkende slachthuizen om de vraag tijdens het offerfeest op te vangen. De afgelopen jaren was het ook in het slachthuis van het naburige Anderlecht een ware overrompeling.