500 varkens overleven boerderijbrand niet

Bij een uitslaande brand op een boerderij in de Moervijverstraat in Bovekerke bij Koekelare zijn gisteravond omstreeks 23 uur op zijn minst 500 varkens om het leven. De brandweer kwam onmiddellijk ter plaatse, maar kon de dieren niet meer redden.

De meeste varkens, vooral biggen en zeugen, raakten bevangen door de hevige rookontwikkeling. De brandweerlui hadden alle moeite om het vuur te blussen, gezien de brandhaard zich achteraan de stal bevond.

Het was bovendien geen sinecure om de stal te betreden door de enorme hitte en de rook. Hoe het vuur is ontstaan is niet duidelijk, maar snel bleek wel dat het isolatiemateriaal in het dak vuur had gevat.

Na een uur zat de brandweer al door de zuurstofvoorraad heen en werden vanuit het korps nieuwe flessen aangeleverd. Het hele korps van de brandweer Koekelare, inclusief de stagiairs, hielp mee om een grotere ravage en het overslaan van het vuur te voorkomen. Het duurde uren vooraleer de brand effectief onder controle was.

Meest gelezen