"Queeste met paarden en zwaardgevechten"

Een nieuwe historische fictiereeks voor Ketnet is een van de producties die mogen rekenen op productiesteun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). "De zoon van Artan", zoals de serie heet, is een avonturenverhaal dat zich afspeelt in de middeleeuwen. "Een queeste met echte paarden en zwaardgevechten."

"Yes! We zijn heel blij dat deze fictiereeks dit najaar op Ketnet te zien zal zijn!", zegt adjunct-netmanager Fran De Vriese van Ketnet. "Het belooft een echt pareltje te worden met een topcast en spectaculaire scènes". Ketnet denkt dat de reeks tot de verbeelding zal spreken van heel veel kinderen en zelfs volwassenen.

"De zoon van Artan" is geschreven is door Klaus Verscheure, het scenario is van Wout Thielemans. De jonge acteurs die auditie doen voor de hoofdrollen, zijn op een bootcamp waar ze o.a. leren zwaardvechten, boogschieten en paardrijden.

"Karrewiet" ging er een kijkje nemen:

Ook voor een aantal andere tv-producties is er productiesteun van het VAF:

  • "Exitus": documentaire, Canvas
  • "Special Forces": documentaire, VTM
  • "B": fictie, Canvas
  • "Cordon 2": fictie, VTM
  • "De infiltrant": fictie, VTM
  • "Kattenoog - het geheim van de griezelclub": fictie, VTM Kzoom

"Over water", een fictiereeks geschreven door Tom Lenaerts en Paul Baeten Gronda voor Eén, is een van de series die scenariosteun krijgt.