Advocaat wijt aanhouding NSPV-voorzitter aan interne afrekening

De aanhouding van NSPV-voorzitter Gert Cockx is te wijten aan een interne afrekening binnen het bestuur van de politievakbond. Dat laat Cockx' advocaat Eric Pringuet optekenen in een mededeling. Het verhoor volgde op een klacht van de vorige nationale voorzitter, aldus de advocaat.

Gert Cockx werd gisteren samen met zijn vrouw opgepakt voor verhoor voor vermeende belangenneming, misbruik van vennootschapsgoederen, passieve private omkoping en fiscale fraude. Cockx werd na zijn verhoor aangehouden, zijn vrouw werd vrijgelaten onder voorwaarden.

Volgens Pringuet is er van "bedrieglijke wegmaking geen sprake". Zo zouden er twee vennootschappen bestaan die opgericht werden "voor de aanvangsdatum van het bestuur door de heer Cockx". Beide vennootschappen zijn volledig eigendom van de vzw NSPV en ze hebben allebei "als uitsluitend doel het behartigen van de belangen van de vzw", aldus Pringuet. "In die zin worden deze vennootschap uitsluitend gefinancierd door de moederorganisatie vzw NSPV."

De vrouw van Gert Cockx werd verhoord "omdat ze gedurende de afgelopen jaren uiterst beperkte prestaties zou geleverd hebben (tegen een netto-uurloon van 25 euro/uur) ten voordele van de vzw NSPV, waarbij de vzw de voordelen heeft geplukt", schrijft Pringuet. "Op geen enkele wijze werd dan ook de vzw NSPV (of één van haar dochterorganisaties) benadeeld."

Voor Cockx' advocaat is het duidelijk dat een "afrekening inzake het bestuur van de vzw NSPV" aan de oorzaak ligt van deze hele situatie.