Bloementapijt viert volgend jaar diplomatieke relaties met Japan

Het Brusselse bloementapijt zal volgend jaar in het teken staan van Japan. Dat heeft de Japanse ambassade in Brussel bekendgemaakt. Reden is de viering van 150 jaar diplomatieke betrekkingen tussen België en het land van de Rijzende Zon.
Het bloementapijt, vorig jaar in Brussel

De decoratieve bloemententoonstelling op de Grote Markt van Brussel loopt gedurende vier dagen vanaf 12 augustus 2016. Japanse bedrijven zullen als sponsors optreden van het bloementapijt. Het ontwerp van het tapijt wordt in mei volgend jaar voorgesteld.

Vorig jaar was het thema Turkije, en dat had te maken met 50 jaar Turkse immigratie naar België.

Het eerste bloementapijt werd gecreëerd in 1971. Sindsdien wordt er om de twee jaar een tapijt aangelegd. Zo'n 600.000 begonia's worden gebruikt in het tapijt dat 1.800 vierkante meter groot is.