Chauffeurs De Lijn Tienen en Tielt-Winge opnieuw aan de slag

Na een staking die twee dagen geduurd heeft zijn de buschauffeurs van De Lijn in de stelplaatsen Tienen en Tielt-Winge vanmorgen opnieuw aan het werk gegaan. Met hun actie eisten de chauffeurs duidelijkheid over de dienstroosters na de geplande verhuis van de stelplaats Tienen naar Leuven en Tielt-Winge. De chauffeurs namen uiteindelijk genoegen met de resultaten van het overleg gistermiddag tussen directie en vakbonden.

"Het grote probleem is de vrees van chauffeurs van beide stelplaatsen dat ze hun huidige, vaste dienstroosters zullen verliezen en op variabele tijdstippen -wanneer ze worden opgeroepen door De Lijn- zullen moeten gaan rijden. Het ongenoegen over de actuele onduidelijkheid is nog steeds groot, maar men aanvaardt voorlopig de belofte die de directie gisteren deed: er zal worden gezocht naar extra vaste diensten. De directie heeft ook haar engagement bevestigd dat er minstens 6 maanden op voorhand zal worden gecommuniceerd over de verhuis van de stelplaats en er lokaal overlegd zal worden over de invulling van de dienstroosters", aldus vakbondssecretaris Sven Desmedt (ACLVB).