Colruyt verliest bouw­vergunning in Itterbeek

De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de bouwvergunning van Colruyt in Itterbeek vernietigd. De Raad geeft de buurtbewoners gelijk: het grootwarenhuis zou de ruimtelijke draagkracht van de omgeving overschrijden. Het arrest betekent zo goed als zeker de doodsteek voor het winkelproject.

De buurtbewoners protesteerden al 6,5 jaar lang tegen de komst van het grootwarenhuis. “Zowel voor- als tegenstanders hebben ons vaak gezegd dat wij het nooit zouden halen van zo’n machtige onderneming. Ze hebben zich vergist", aldus het buurtcomité.

Colruyt zal zich nu opnieuw moeten beraden over de invulling die het aan de betrokken site in de woonwijk wil geven. Het buurtcomité blijft alvast op zijn hoede en zal elke aanvraag voor een ander project nauwkeurig onderzoeken.