E40 in Drongen opnieuw vrij na ongeval met gekantelde vrachtwagen

De E40 richting Brussel is in Drongen opnieuw vrijgemaakt nadat de weg er volledig was versperd door een ongeval. Door het ongeval stonden er een file tot Aalter.

Bij het ongeval waren in totaal vier voertuigen betrokken: een auto en drie vrachtwagens, zei Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. Aan de basis ligt vermoedelijk een stuurfout of een verkeerd manoeuvre. De kleine vrachtwagen remde daarop bruusk, waarop het voertuig kantelde en over drie rijstroken kwam te liggen. De bestuurder zat gekneld en moest bevrijd worden. De drie andere voertuigen liepen lichte schade op. Er zouden ook lichtgewonden zijn gevallen.

Gevolg van het ongeval was dat de snelweg in Drongen en ook de oprit in Drongen dicht waren. Het verkeer vanuit richting Brugge stapelde zich en de politie moest ook het complex in Nevele afsluiten en het verkeer afleiden via gewestwegen.

Door het ongeval stond er een lange file, eerst tot Aalter, later tussen Groot-Bijgaarden en kilometerpaal 16 (Aalst).