Hommage aan Walter De Buck en Luc De Vos tijdens Gentse Feesten

De 46e editie van de Gentse Feesten bij Sint-Jacobs opent op 17 juli met een hommage aan de vorig jaar overleden muzikanten Walter De Buck en Luc De Vos.

"Walter heeft jarenlang de Gentse Feesten geopend, samen met zijn muzikanten werd nu een programma uitgewerkt," zegt Guido De Leeuw, die het hommageluik "Ter ere van" doopte. Het twintigkoppige ensemble bestaat uit De Bucks vaste muzikanten en zangers, aangevuld met onder meer blazers.

Trefpunt geeft op haar affiche nog een eresaluut aan Walter De Buck, die afgebeeld wordt als een zittende boeddha op een lotusbloem. "India was belangrijk voor Walter, hij was ook iemand met veel meer interesses dan mensen weten," zegt ontwerper Steve Reynders. De psychedelische ogen verwijzen naar De Bucks "rock & rollgehalte", in één van de vier handen houdt de volkszanger een "vliegerke" (naar zijn bekendste lied) vast en in een andere hand een hamer (De Buck was ook beeldhouwer).

Concert van Luc De Vos wordt getoond op scherm

"Zal ik het ooit begrijpen" is de titel van het hommageluik voor Luc De Vos. Diezelfde avond gaan drie groepen die een link hebben met De Vos, tot drie uur 's nachts muziek maken bij Sint-Jacobs. Tot het ochtendgloren zal ook het concert dat Luc De Vos vorig jaar op Trefpunt gaf, getoond worden op een scherm.

De 46e Gentse Feesten van Trefpunt Festival vinden onder meer plaats op Sint-Jacobs, in het Baudelopark, KANTL en NTGent.

Meest gelezen