Rode Zaal van Fakkelteater is helemaal vernieuwd

Het Fakkelteater in Antwerpen pakt volgend seizoen uit met 475 voorstellingen verspreid over verschillende locaties. Blikvangers zijn "Een Oscar voor Emily", een voorstelling over een ouder acteurskoppel naar aanleiding van 60 jaar Fakkelteater, en het nieuwe concept "Chansons charmantes" in samenwerking met Herman Van Hove. De seizoenspresentatie vond plaats in de volledig vernieuwde Rode Zaal, na een renovatieproject van 400.000 euro.

"Een Oscar voor Emily" en "Chansons charmantes" zijn net als het café-chantant "Hotel Vocal" en het vrij podium "Puur!" eigen producties van het Fakkelteater. Daarnaast komen er ook nog verschillende gastproducties, zoals de nieuwe versie van het legendarische "De Collega's", maar ook "Hélène Fourment", een musical over de tweede vrouw van Rubens - gespeeld door Anne Mie Gils.

Het Fakkelteater mikt voor het jubileumjaar 2015-2016 net als het voorbije seizoen op 70.000 bezoekers.

Nu de Rode Zaal weer volledig klaar is voor de dienst, zal de komende vijf jaar de Zwarte Zaal aangepakt worden. Volgend jaar krijgt die alvast een nieuwe lift voor mindervaliden, zodat ze beter toegankelijk wordt.