Rusthuisuitbater Armonea creëert 1.000 nieuwe banen

De commerciële rusthuisuitbater Armonea zal de komende achttien maanden 1.000 nieuwe mensen in dienst nemen. Dat zegt de topman Chris Cools in een interview met De Tijd.

Armonea, dat in heel België zo'n 7.000 rusthuisplaatsen en assistentiewoningen uitbaat, heeft recent vier nieuwe rusthuizen geopend. Dit jaar komt daar nog een nieuw rusthuis bij. Daarnaast worden ook enkele bestaande rusthuizen uitgebreid.

Om verder te groeien, speurt Armonea de internationale markt af. Cools verduidelijkt dat hierbij vooral gezocht wordt naar "een bruggenhoofd, een platform waarop onmiddellijk kan worden verder gebouwd". Het bedrijf hoopt de volgende vijf jaar in omvang te verdubbelen.

De komende maanden zoekt de rusthuisgroep in de eerste plaats zorg- en verpleegkundigen, maar ook administratief, keuken- en onderhoudspersoneel.

Op dit moment werken al zo'n 4.500 mensen voor Armonea, op meer dan 60 verschillende plaatsen.