Verwaarloosde schepen aan Zennegat met slopen bedreigd

De eigenaars van drie verwaarloosde schepen aan het Zennegat in Mechelen krijgen nog tot eind deze maand de tijd om te vermijden dat hun schepen worden weggehaald en gesloopt. Dat zegt Waterwegen en Zeekanaal.

De schepen zijn in een erg slechte staat en kunnen niet meer uitvaren. "Een van de schepen vertoont gaten in het dek", legt Kevin Polfliet, woordvoerder van Waterwegen en Zeekanaal, uit. "Dat zijn zaken die we niet kunnen toelaten want op termijn kunnen ze een risico betekenen voor de scheepvaart en het milieu."

Daarnaast veroorzaken de schepen ook overlast. "Een van de drie schepen is recent gekraakt geweest en er is ook sprake van drugsgebruik in de omgeving van de schepen. Dat zijn zaken waar we komaf willen mee maken."

De eigenaars zijn ingelicht maar reageren voorlopig niet. Een eigenaar is zelfs onvindbaar.