VTM en Eyeworks maken tweede seizoen "Cordon"

VTM en productiehuis Eyeworks hebben het licht op groen gezet voor een tweede seizoen van de fictieserie "Cordon". De opnames van het tweede seizoen gaan komende zomer van start. "VTM en Eyeworks geloven in deze reeks en het internationale potentieel ervan", aldus Ricus Jansegers, de programmadirecteur van VTM.

De dramareeks "Cordon" vertelt het verhaal van het uitbreken van een dodelijk virus in Antwerpen en hoe mensen op het dreigende gevaar reageren.

Het eerste seizoen van "Cordon" was vorig jaar goed voor gemiddeld bijna 900.000 kijkers. De reeks werd ook aangekocht door zenders in Groot-Brittannië, Australië, Nederland en Denemarken en er wordt gewerkt aan een proefaflevering voor een Amerikaanse remake.

Het tweede seizoen van "Cordon" start waar de eerste geëindigd is. Carl Joos schrijft het scenario van het tweede seizoen en Eshref Reybrouck regisseert de serie. Enkele acteurs uit de originele cast zullen opnieuw te zien zijn, onder anderen Wouter Hendrickx, Mieke De Groote, Tom Dewispelaere en Lisa Van der Aa.