Willem-Alexander, naast koning nu ook dj

De Nederlandse koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben gisteren Chicago bezocht. Op zich niets abnormaals, ware het niet dat de koning er zich even ontpopte tot volleerd dj.

Het koninklijke paar was in Chicago op handelsmissie, onder leiding van minister van Volksgezondheid Edith Schippers. Naast een ontmoeting met Amerikaanse investeerders en een diner met zakenmensen was er tijdens de trip ook aandacht voor housemuziek.

"Housemuziek is een van de mooiste dingen die Chicago de wereld heeft gegeven", verduidelijkte de koning. "Zoals jullie weten is dat genre muziek ook behoorlijk populair in ons land. Nederland heeft een aantal wereldberoemde dj's voortgebracht."

En dat moest bewezen worden. 's Avonds was het namelijk tijd voor een dj-set van het Nederlandse duo Sunnery James en Ryan Marciano. "De housemuziek is hier tot stand gekomen en dan komen de koning en de koningin langs. Dit is een van de hoogtepunten van onze carrière. Het is fantastisch", zegt James aan NOS.

De koning en de koningin bleven niet gewoon toekijken. Ze sprongen het podium op, waarna de koning zich voor even ontpopte als een volleerde dj. En ook de burgemeester van Chicago Rahm Emanuel kwam er even bij.

lees ook