Zes gewezen medewerkers van Sarkozy verhoord

Zes hoge verantwoordelijken of raadgevers van het presidentschap ten tijde van de vroegere Franse president Nicolas Sarkozy (2007-2012) zijn verhoord. Een en ander kadert in een onderzoek naar de peilingen die het Elysée bestelde zonder openbare aanbesteding, zo is vernomen van een bron die het dossier kent.
AFP

Claude Guéant en Xavier Musca, die elkaar opvolgden als "Secretaris generaal van het Elysée" en de voormalige kabinetschef van Nicolas Sarkozy, Emmanuelle Mignon, werden verhoord, evenals drie gewezen raadgevers van de president.

De onderzoekers stellen zich vragen bij de regelmatigheid van de contracten tussen het Elysée en negen peilingsbureaus. Er werd een onderzoek geopend voor verduistering van overheidsgeld en vriendjespolitiek.

Het dossier kan de kandidatuur van Sarkozy voor de presidentsverkiezingen in 2017 in gevaar brengen.