Ayco Duyster stapt over van Studio Brussel naar Radio 1

Vanaf september is Ayco Duyster niet langer op Studio Brussel te horen, maar wel op Radio 1. De presentator zal er het namiddagblok voor haar rekening nemen.
©Joost Joossen

Achttien jaar heeft Duyster bij Studio Brussel gewerkt, maar aan dat tijdperk komt binnenkort een einde. In september maakt de presentator de overstap naar Radio 1. Elke werkdag tussen 13 uur en 16 uur zal ze het middagblok voor haar rekening nemen.

"Ik heb achttien fantastische jaren bij Studio Brussel beleefd", zegt Duyster. "Ik zal de zender, de luisteraars en de collega's zeker missen. Ik hoop dat ik een even mooie tijd op Radio 1 tegemoet ga. Ik heb er alle vertrouwen in."

Annelies Moons zal vanaf september tussen 20 uur en 23 uur een muziekprogramma op Radio 1 presenteren. "Annelies is de geknipte persoon om in dat slot een sterk en divers muziekprogramma te presenteren", aldus Radio 1-nethoofd Filip Pletinckx.

Wat met "Duyster"?

Duyster is vooral bekend als presentator van "Duyster", een programma op zondagavond op Studio Brussel in het teken van weemoedige muziek. Netmanager van Studio Brussel Jan Van Biesen zegt dat het programma vanaf september niet langer op de zender te horen zal zijn. Pletinckx laat dan weer weten dat het programma dat Duyster op Radio 1 zal presenteren, iets nieuws wordt. Met andere woorden: "Duyster" verdwijnt.

Meest gelezen