Britse koningin riddert haar kleinzoon Harry

De Britse koningin Elizabeth II heeft donderdag tijdens een private ceremonie haar kleinzoon prins Harry geridderd, zo heeft de commerciële zender ITV op gezag van Buckingham Palace gemeld. Prins Harry draagt nu de titel "Sir".

Prins Harry, geboren op 15 september 1984, is de jongste zoon van kroonprins Charles en wijlen prinses Diana. Hij was reeds "Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Henry van Wales", maar hij draagt nu ook de titel "Sir".

Zijn grootmoeder kende hem de titel "Knight Commander of the Royal Victorian Order, HRH Prince Henry of Wales", één van de hoogste onderscheidingen in Groot-Brittannië. Het is ook het enige ridderschap dat het staatshoofd zelf kan toekennen, als erkenning van verdiensten voor de Kroon. In andere gevallen moet er een politieke aanbeveling zijn, aldus ITV.