De ene Tom Hopper is de andere niet

"Je bent een schande voor de club", "Ronduit walgelijk gedrag", "Is dat de publiciteit die je zoekt?" Via sociale media lieten supporters van de Britse voetbalclub Leicester City hun ongenoegen blijken aan Tom Hopper, een van de 3 spelers die zich liet filmen tijdens een orgie in Thailand. De spelers lieten zich tijdens de daad bovendien weinig positief uit over de Thaise vrouwen die ze daarvoor uitgenodigd hadden. Alleen, de Tom Hopper die de gemene tweets kreeg, was niet de bewuste voetballer, maar de acteur Tom Hopper, bekend als de stevig uit de kluiten gewassen "Bille Bones" uit de tv-serie “Black sails”.

Een bijkomend probleem voor de acteur Hopper was dat hij afkomstig is uit Leicestershire -hij werd geboren in Coalville-, waardoor de verwarring nog in de hand gewerkt werd. Bovendien was het vooral de foto van voetballer Hopper die wereldwijd de meeste aandacht trok (zie foto boven). Het seksschandaal beroerde immers niet alleen de Britten, het feit dat de weinig verhullende beelden in Thailand gemaakt werden, deden het schandaal al snel exploderen.

Volgens de plaatselijke nieuwswebsite Leicester Mercury werd acteur Hopper onmiddellijk nadat de feiten bekend waren geraakt, "overspoeld door berichten die hem linkten aan het schandaal". Hij werd volgens Daily Mirror gebombardeerd met berichten dat hij "zielig" was, en "misselijkmakend", en hij kreeg opmerkingen in de zin van "Denk je echt dat het oké is mensen op die manier te behandelen? Je contract zou onmiddellijk beëindigd moeten worden."

Tom Hopper reageerde intussen zelf via Twitter, onder meer door te stellen dat hij "niet in Thailand geweest was":

Op andere aanvallen reageerde hij later nog met onder meer: "Gelukkig voor mij richt jij je tot de verkeerde Tom Hopper, beste vriend." Ook wist hij de aandacht van de Britse pers voor de verwarring te waarderen door onder meer hun berichten te retweeten.

De 30-jarige Hopper speelt een van de hoofdrollen in de bejubelde piratenserie "Black sails", waarvan momenteel het derde seizoen wordt opgenomen.

lees ook