De Lijn verkoopt geen elektronische JUMP-tickets in Brussel

Op 1 juli worden in het Brusselse de kartonnen JUMP-magneetkaarten van 5 en 10 ritten vervangen door een vervoersbewijs op een MOBIB- en MOBIB-Basic-chipkaart.

Met JUMP-vervoersbewijzen kan men in het Brusselse terecht op alle voertuigen van MIVB, NMBS, TEC en De Lijn. Omdat De Lijn momenteel zijn chipkaart nog aan het uitrollen is, kan de chipkaart enkel bij MIVB en NMBS opgeladen worden. De MOBIB- en MOBIB-basic-kaarten zijn wel bruikbaar op bussen van De Lijn.

Vanaf volgende maand kunnen alle types JUMP-vervoerbewijzen (biljet, 5 ritten, 10 ritten, het heen & terugbiljet, dagpas, 48-urenpas, 72-urenpas) op de MOBIB en MOBIB-Basic-kaart worden opgeladen. Enkel het biljet en de dagpas zullen dan nog op een kartonnen magneetkaart - ook bij De Lijn - verkocht worden. De kartonnen JUMP 5- en 10-ritten kaartjes die aangekocht werden voor 1 juli, blijven geldig bij alle Brusselse openbaar vervoermaatschappijen tot 30 juni 2016.

Ook De Lijn werkt momenteel aan de invoering van een chipkaart. "De volledige invoering zal echter wellicht pas in 2017 een feit zijn", zegt Dominique Renders, woordvoerster van De Lijn Vlaams-Brabant. Op termijn zullen overigens alle kartonnen vervoerbewijzen verdwijnen en wordt er volledig overgeschakeld op chipkaarten.