De Stones pakken uit met ongehoorde versie "Brown sugar" uit 1970

De Rolling Stones hebben een nooit eerder gehoorde versie van hun hit "Brown sugar" op YouTube geplaatst. Het gaat om een opname uit 1970 waarvoor Eric Clapton de gitaar voor zijn rekening nam.
(archieffoto)

"Brown sugar" was het openingsnummer en de eerste single van het album "Sticky fingers" dat de Stones in 1971 uitbrachten. Vierenveertig jaar na datum heeft de Britse rockband een versie van het lied op YouTube geplaatst die dateert van 1970.

Het gaat om een opname die spontaan tot stand is gekomen op een verjaardagsfeest van Keith Richards, één van de leden van de Stones. Opmerkelijk: het gitaarspel is van de hand van niemand minder dan Eric Clapton.

Richards overwoog naar eigen zeggen om deze versie van het lied destijds op "Sticky fingers" te plaatsen. Uiteindelijk koos de groep toch voor het origineel. Op 8 juni brengen de Stones het album in een nieuw jasje uit. Daarop zal de opname van "Brown sugar" uit 1970 wél te horen zijn.