Honderden banen weg bij FrieslandCampina in Nederland

Het zuivelbedrijf FrieslandCampina schrapt de komende drie jaar 335 tot 375 banen. Dat heeft de onderneming zelf bekendgemaakt. De banen verdwijnen in Nederland, op productie­locaties in Beilen en Leeuwarden.

In Beilen, waar voornamelijk kindervoeding en ingrediënten worden geproduceerd, zullen 210 tot 230 van de in totaal 767 arbeidsplaatsen vervallen.

Bij FrieslandCampina in Leeuwarden, waar hoofdzakelijk gecondenseerde melk wordt gemaakt, zullen de komende drie jaar tussen de 125 en 145 van de huidige 852 arbeidsplaatsen verdwijnen.

Bij het concern werken in totaal circa 22.000 mensen. In België heeft FrieslandCampina productielocaties in Aalter (melk en zuiveldranken, koffiemelk), Sleidinge (zuiveldranken), Bornem (zuiveldranken) en Lummen (roomspecialiteiten, voor zowel professionele gebruikers als consumenten).